Welcome to NVE conference Verpleegkundig Endocrinologie Symposium | 4 februari 2022 – NVE congres

18e Verpleegkundig Endocrinologie Symposium

Tijdens dit Verpleegkundig Endocrinologie Symposium leggen we de focus op de hypofyse. De anatomie en fysiologie van de hypofyse voor-en achterkwab wordt uitgelegd door twee medisch specialisten. Na deze uitleg gaan we dieper in op een tweetal hormonen, namelijk het groeihormoon en het antidiuretisch hormoon.
Bij disfunctie van deze twee hormonen wordt veelal een functietest ingezet in de diagnostiek. Maar welke functietesten zijn dat eigenlijk? En waar moet jij als verpleegkundige en verpleegkundig specialist opgelet worden bij de uitvoering en interpretatie? De antwoorden hierop hoor je tijdens dit symposium nog voor de lunch.

Het middagprogramma start met de gevolgen voor de patiënt. We weten dat het hebben van een hypofyse aandoening van invloed is op het dagelijks leven van een patiënt. Maar wat en hoeveel is die invloed eigenlijk? En hoe kunnen verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten patiënten hierbij ondersteunen en begeleiden? Dit wordt door de ervaringsdeskundige van de dag met ons gedeeld.

Tot slot eindigen we de dag met een terugkomend concept, namelijk ‘meet the nurse expert’. Terug op agenda maar in een nieuw jasje.
Oftewel, de mogelijkheid tot een leerzame dag met tussendoor ruimte tot het ontmoeten van collega’s uit andere instellingen.
Wij hopen jullie te zien op vrijdag 4 februari 2022!

Browse abstracts by subject or title

Title:

Browse authors

Author:
Title:
Please select the Author to view abstracts.

VES 2022 reguliere deelname

35,0085,00

4 februari 2022, NH Conference Centre Leeuwenhorst te Noordwijkerhout

35,0085,00Opties selecteren

VES 2022 + DEM 1 dag

160,00

4 februari 2022, NH Conference Centre Leeuwenhorst te Noordwijkerhout

160,00In winkelwagen

NH Conference Centre Leeuwenhorst te Noordwijkerhout

Contactgegevens bij vragen: verpleegkundigen@nve.nl