Welcome to NVE conference Obesitas Update | vrijdag 31 maart 2023 – NVE congres

Obesitas Update | vrijdag 31 maart 2023
De laatste behandelmogelijkheden en nieuwe richtlijnen

Beste collega,

De afgelopen jaren weten we steeds meer over de factoren die bijdragen aan het ontstaan van obesitas. Ook de ontwikkelingen rondom de behandelingen volgen elkaar in rap tempo op: de leefstijlprogramma’s worden beter en specifieker, er zijn meer mogelijkheden om medicamenteus te behandelen en tevens is de metabole chirurgie een vast onderdeel van het behandelpallet. Het doel van alle interventies is het verbeteren van de gezondheid. Het is ondertussen voldoende bekend dat obesitas leidt tot tal van aandoeningen zowel lichamelijk als mentaal.

Zowel bij de analyse naar onderliggende factoren en als bij de behandeling, zijn er nog meerdere dilemma’s om op te lossen. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van genetica? Waar moet ik rekening mee houden als een patiënte zwanger wordt na bariatrische chirurgie? Wat doe ik als ik een eetstoornis vermoed bij een patiënt?

In dit symposium zullen we dieper ingaan op deze en andere vragen. Hiervoor hebben we deskundige collegae bereid gevonden om hun kennis met ons te delen. Middels dit symposium hopen we u nieuwe handvatten te geven voor uw dagelijkse praktijk.

We hopen u te zien op vrijdag 31 maart in Utrecht!

Met collegiale groet, namens de organisatie,
Dr. Ingrid Rietveld
Dagvoorzitter Obesitas Update

Browse abstracts by subject or title

Title:

Browse authors

Author:
Title:
Please select the Author to view abstracts.

Het Grensvlaksymposium vindt plaats in het Beatrixgebouw te Utrecht.

Indien u vragen/opmerkingen heeft over het Obesitas Update kunt u contact opnemen met de NVE Academy door een mail te sturen naar academy@nve.nl of te bellen naar 085-1300729.